Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата и картофите. След като се охладят, ги настъргваме на едро ренде. Поставяме ги в купа.
Киселите краставички нарязваме на ситни кубчета и ги изцеждаме добре, за да не се разводнява плънката. Добавяме ги към останалите съставки. Прибавяме и 2-3 слайса ситно нарязана шунка.
В отделна купа смесваме сметаната, майонезата и горчицата, като ги овкусяваме със малко сол и черен пипер. Разбъркваме добре и ги добавяме към настърганите продукти. Целта ни е да получим гъст пълнеж.
Върху резен шунка слагаме от плънката и увиваме стегнато рулце.
От клонките розмарин подрязваме долната част от листенцата и скъсяваме долния им край. Забождаме ги върху рулцата като парти шишче.
Сервираме шунковите парти рулца много добре охладени.