Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме и подсушаваме добре. Нарязваме ги по дължина с белачка на тънки ленти.
Посоляваме на вкус и поставяме в гевгир, за да се отцеди течността им. Поставяме ги върху памучна кърпа и попиваме излишната влага.
Подправяме ги с малко черен пипер и поръсваме със зехтин.
Върху загрята скара илитефлонов тиган изпичаме всяка от тях и ги подреждаме наклонени в чиния.
По този начин ще се отцеди остатъчният сос от термичната им обработка.
Не го изхвърляме. С него ще подправим пълнежа и коригираме гъстотата на соса.
В купа разбъркваме сирената, като прибавяме пресованите скилидки чесън и нарязания на ситно копър.
Крутоните запържваме в зехтин и след като се охладят, блендираме на трохи заедно със настърганото сирене.
Прибавяме ги към пълнежа. Ако сосът ви се стори много гъст, добавете от соса на тиквичките. Можете да овкусите допълнително със сол, но внимавайте, защото синьото сирене е солено.
С лъжичка от пълнежа поставяме върху грилованата тиквичка и завиваме на руло.
Подреждаме рулцата то тиквички в чиния или плато.
Краставицата нарязваме на ренде за по-добър естетичен вид.
Овкусяваме със сол и прибавяме ябълковия оцет, растителната мазнина и нарязания на ситно копър.
Поднасяме рулцата от тиквички с пълнеж охладени.