Френски тост с малиново кули с бял шоколад

29/11/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055591
"Събудете го с целувка като французойка и френски тост с малиново кули "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бял хляб - 8 бр. филийки
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл стайна температура
  • сметана за готвене - 50 мл стайна температура
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - около 4 ч.л.
  • МАЛИНОВО КУЛИ С БЯЛ ШОКОЛАД
  • малини - 150 г, замразени/пресни
  • захар - 30 г, кристал
  • сметана - 80 мл висок процент
  • шоколад - 230 г, бял кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счупват яйцата и се разбиват с кафявата захар с телена бъркалка. Добавя се млякото и сметана, поръсва се с канела и се разбърква.

Маслото се разтопява в тигана. Нарязаните филийки около 1 см се потпяват в сместа и се изпържват в сгорещеното масло.

По време на пърженето със супена лъжица се заливат с маслото от тигана. Изваждат се.

Малиново кули с шоколад:

Малините се поставят в тенджерка заедно със захарта на умерен котлон. Оставят се, докато се сгъстят или докато лъжицата оставя следа по дъното на тенджерата. Изсипват се в цедка и се прецеждат.

Към прецедения сос се добавя сметаната и начупения шоколад. Поставят се умерен котлон при непрекъснато разбъркване, докато се разтопи шоколадът.

Сваля се от котлона и се изсипва в купичка. Оставя се в хладилник, за да се стегне, а преди поднасяне се разбива с миксер.

Източник: Chef Жан-Жак Бернатподобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар