Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Картофена супа топчета за деца

Картофена супа топчета за деца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Картофена супа топчета за деца
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Малчуганите ще я хапват и ушите им ще плющят"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушка - 1 бр. червена
  • кромид лук - 1/2 глава
  • зеленчуков бульон - 2 литра
  • доматена салца - 5 с.л.
  • фиде - 50 г
  • магданоз
  • масло - 40 г
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • яйце - 1 бр. жълтък
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • За топчетата
  • кайма - 200 г
  • ориз - 50 г
  • кромид лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите режем на средни зарчета, лукът, морковите и чушката - на ситно.

В каймата прибавяме малко ориз, ситно нарязан или настърган на едро ренде лук. Добавяме чубрица и малко черен пипер (все пак супата е за деца, а за възрастните - прясно смлян при сервиране). Смесваме съставките и овалваме топчета, които подреждаме в чиния, посипана с малко брашно.

В подходяща тенджера слагаме да заври домашен зеленчуков бульон. В него изсипваме лука, моркова, чушката и топчетата от кайма.

Супата ври на умерен огън и леко открехнат капак. След като зеленчуците омекнат, прибавяме картофите, доматите и солта.

10 минути преди да я отстраним супата от огъня, добавяме фидето, а накрая прибавяме ситно нарязан магданоз.

Застройваме я с разбития жълтък и кисело мляко. Смесената млечно-яйчена смес темперираме с бульон от супата.

Маслото добавяме в супата, когато температурата ѝ умерено топла, за да запазим ценните му витамини.

По желание гарнираме с лимонов сок и сервираме с пълнозърнест хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: