Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите режем на средни зарчета, лукът, морковите и чушката - на ситно.
В каймата прибавяме малко ориз, ситно нарязан или настърган на едро ренде лук. Добавяме чубрица и малко черен пипер (все пак супата е за деца, а за възрастните - прясно смлян при сервиране). Смесваме съставките и овалваме топчета, които подреждаме в чиния, посипана с малко брашно.
В подходяща тенджера слагаме да заври домашен зеленчуков бульон. В него изсипваме лука, моркова, чушката и топчетата от кайма.
Супата ври на умерен огън и леко открехнат капак. След като зеленчуците омекнат, прибавяме картофите, доматите и солта.
10 минути преди да я отстраним супата от огъня, добавяме фидето, а накрая прибавяме ситно нарязан магданоз.
Застройваме я с разбития жълтък и кисело мляко. Смесената млечно-яйчена смес темперираме с бульон от супата.
Маслото добавяме в супата, когато температурата ѝ умерено топла, за да запазим ценните му витамини.
По желание гарнираме с лимонов сок и сервираме с пълнозърнест хляб.