Начин на приготвяне
Разбивате захарта и яйцата в голяма купа с миксер на висока степен до получаване на двоен размер на количеството.
През това време затопляте водата, без да завира, и я добавяте към яйцата и захарта, без да спирате да разбивате.
Добавяте и олиото по същия начин, както водата. Добавяте и ванилията.
Намалявате миксера на най-слаба степен и лъжица по лъжица добавяте брашното бавно, за да може да се разбие добре. След което отделяте малка част от получената смес и към нея добавяте какаото. Разбърквате с лъжица.
Изсипвате сместа без какаото в тавичка и към нея добавяте какаото бавно на тънка струя равномерно върху цялата повърхност. Поръсвате с целите ядки орехи.
Печете на предварително загрята на 180°C фурна за 20 мин. След като се изпече кексът, поръсвате с пудрата захар.
Кексчето на баба с топла вода е готово.
Коментари