Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кокос и домашен крем

Бисквитена торта с кокос и домашен крем

Бисквитена торта с кокос и домашен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Затворете очи, поемете дълбоко въздух и кажете - По дяволите да върви диетата, сега си отрежете парче торта"

Необходими Продукти

  • за крема
  • прясно мляко - 750 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • канела - пръчка
  • лимони - кората
  • още
  • кокосови стърготини
  • крокан - от бадеми
  • бисквити - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.

Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.

В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.

На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и сгъсти.

В подходяща форма наредете ред бисквити. Сложете част от крема (още докато е топъл), поръсете с кокосови стърготини, отново ред бисквити и завършете с крем.

Поръсете отново бисквитената торта с кокосови стърготини.

Сложете плътно парче стреч фолио и оставете в хладилника да стегне.

Извадете бисквитената торта с кокос и домашен крем и декорирайте по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: