Начин на приготвяне
Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.
Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.
В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.
На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и сгъсти.
В подходяща форма наредете ред бисквити. Сложете част от крема (още докато е топъл), поръсете с кокосови стърготини, отново ред бисквити и завършете с крем.
Поръсете отново бисквитената торта с кокосови стърготини.
Сложете плътно парче стреч фолио и оставете в хладилника да стегне.
Извадете бисквитената торта с кокос и домашен крем и декорирайте по желание.