Телешки пържоли на жар

Еден АзарЕден Азар
Новак
245
Телешки пържоли на жар
Снимка: Еден Азар
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
4
"Това са най-вкусните телешки пържоли, които някога ще опитате, гарантирано"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - количество по желание
  • картофи - 3 4 голями
  • моркови - 4 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - няколко листа
  • зехтин - 100 мл
  • олио - 200 мл
  • праз - 1 бр.
  • уни сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се нарязват на кубчета. Към тях се нарязват на дребно лукът и чесънът.

Всичко се слага в глинен съд, добавят се сол вкус, черен пипер, зехтин и малко вода. Съдът се захлупва и се слага във фурната на 250°С. Периодично се разбърква с лъжица.

Когато картофите са почти готови, се добавя и червеният пипер, дафиновият лист и се разбърква добре.

Марината за пържолите: 2 скилидки чесън, магданоз, черен пипер.

Намазва се след 15 мин пържолите и оставяте час да престоят.

През това време запалвате огъня, да направи хубава жар, слагате пържолите след това и през 1-2 мин ги обръщате, за да останат сочни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: