Начин на приготвяне
За да станат наистина сочни телешките пържоли на фурна, трябва да ги мариноваме и след това запечатаме.
Когато приготвям телешко на тиган или скара, почти никога не го овкусявам или мариновам- така се усеща истинският му вкус и при правилна обработка и качествено месо, винаги става крехко.
В случая с печенето на телешки пържоли на фурна обаче можем да прибегнем до мариноване, тъй като има опасност фурната да ни пресуши месцето.
За целта, натрийте пържолките със захар, която омекотява, хубав ароматен ром, черен пипер, зехтин, ризмарин и мащерка. Оставете за 4 часа до 1 нощ в хладилника.
Другият трик за запазване на соковете на месото е преди да пъхнем в загрята на 200 градуса фурна, да запечатаме на леко намазнен тиган от двете страни.
Веднага прехвърляме в тавичка и пъхаме в загрятата фурна.
Печем сочните телешки пържоли взависимост от степента на готовност, която желаем-10-12 минути. Ако са по- дебели от сантиметър, може и малко по- дълго.
Не трябва да препичаме прекалено месото, за да не изсъхне.
Поднасяме топло, с любима гарнитура или сос, а солта поръсваме чак накрая.
Задължително, преди да нарежем пържолите, изчакваме 2-3 минутки, за да улегнат соковете им.
Добър апетит!