Миш маш в тиган

катя катя Новак
23/09/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 763
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чесън - 1 глава
  • домати - 4 - 5 броя, може от консерва
  • колбас - по избор кренвирши, бекон, шпек, варена наденица и т.н.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 3 - 4 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • девесил - сух и пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се консумира направо от тигана, така че сами преценете колко голям да е тиганът - съответно и продуктите.

В подходящ тиган се изпържва 1 глава скълцан чесън, добавят се червеният пипер и веднага доматите, нарязани на дребно.

Разбърква се добре, посолява се съвсем леко, защото ще сложим и сиренето. Желаният колбас се нарязва на хапки и се пуска вътре.

Яйцата се счукват така, че да потънат едно до друго. Сиренето се реже на малки квадратчета и се пускат около яйцата внимателно. Поръсва се обилно с девесил/лющян, по възможност пресен.

Комбинацията девесил и чесън е невероятна. Сложете капак на ястието и го оставете да къкри на бавен огън, докато яйцата се забулят.

Оставете дървена дъска на средата на масата и сложете топлия тиган с миш-маша.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много е вкусно и апетитно! И аз го обичам и го правя така.
0
0
Ирина Андреева Jolie
И аз съм на мнение,че това доста се различава от рецептата за миш маш.Вае пак е интересно и вкусно ястие :)
0
0
Оля
Оля
14.02.2014 15:34
Това е нещо бъркано в тиган, някога яли ли сте миш-маш? Чушки, домати, яйца и сирене - това е то миш-маш!
4
0