Печен пипер за зимата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
"Зимата не може да дойде, докато не сложите поне 5 буркана с печен пипер!"

Необходими Продукти

  • чушки
  • сол
  • аспирин - по 2 броя на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избършете чушките с влажна кърпа. Изтърбушете ги и ги опечете.

Сложете по 1 аспирин на дъното на всеки буркан.

Започнете да редите тъкмо изпечените чушки плътно в бурканите, като поръсвате по средата с малко сол.

Отгоре сложете още един счукан аспирин и пак малко сол.

Затворете веднага печения пипер за зимата и ги обърнете с капачката надолу, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
и аз така ги правя, само, че с един аспирин. СТрахотносе запазват чушките и са вкусни. В някой буркани слагам 100 мл оцет и стават леко кисели...
03.11.2012 16:27
4
Зоя
Зоя
И двата варианта са сполучливи - въпрос на избор!
28.09.2012 18:16
1
Лили
Лили
Съгласна съм с Таня.Във фризера се променят,а в буркана се запазват чудесно!
26.09.2012 11:27
3
1
Таня
Таня
Вкусни от фризера ??? глупости, стават по бързо но не и по-вкусни от колкото в бурканите. Фризера си е фризер и като всяко нещо, което веднъж се замрази вкуса му се променя и то значително. Рецептата е чудесна аз ги правя така винаги в буркани, само, че слагам по 1 аспирин вместо два и до сега не са ми се разваляли.
25.09.2012 17:42
3
1
Петьо
Петьо
Супер е! Потвърждавам! Като отвориш буркана през зимата, като че ли току-що си ги изпекъл! И то точно необелени.
24.09.2012 20:50
1
Светла
Светла
По-вкусни и по-лесни стават,когато чушките се изтърбушат,опекат,обелят,напълнят вече изстинали в торбички и се приберат във фризера.
24.09.2012 18:43
2
3
Илма
Илма
Правила съм рецептата и наистина е много сполучлива!Струва си!!!
24.09.2012 17:29