Печен пипер за зимата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен пипер за зимата3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
"Зимата не може да дойде, докато не сложите поне 5 буркана с печен пипер!"

Необходими Продукти

  • чушки
  • сол
  • аспирин - по 2 броя на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избършете чушките с влажна кърпа. Изтърбушете ги и ги опечете.

Сложете по 1 аспирин на дъното на всеки буркан.

Започнете да редите тъкмо изпечените чушки плътно в бурканите, като поръсвате по средата с малко сол.

Отгоре сложете още един счукан аспирин и пак малко сол.

Затворете веднага печения пипер за зимата и ги обърнете с капачката надолу, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
и аз така ги правя, само, че с един аспирин. СТрахотносе запазват чушките и са вкусни. В някой буркани слагам 100 мл оцет и стават леко кисели...
03.11.2012 16:27
4
Зоя
Зоя
И двата варианта са сполучливи - въпрос на избор!
28.09.2012 18:16
1
Лили
Лили
Съгласна съм с Таня.Във фризера се променят,а в буркана се запазват чудесно!
26.09.2012 11:27
3
1
Таня
Таня
Вкусни от фризера ??? глупости, стават по бързо но не и по-вкусни от колкото в бурканите. Фризера си е фризер и като всяко нещо, което веднъж се замрази вкуса му се променя и то значително. Рецептата е чудесна аз ги правя така винаги в буркани, само, че слагам по 1 аспирин вместо два и до сега не са ми се разваляли.
25.09.2012 17:42
3
1
Петьо
Петьо
Супер е! Потвърждавам! Като отвориш буркана през зимата, като че ли току-що си ги изпекъл! И то точно необелени.
24.09.2012 20:50
1
Светла
Светла
По-вкусни и по-лесни стават,когато чушките се изтърбушат,опекат,обелят,напълнят вече изстинали в торбички и се приберат във фризера.
24.09.2012 18:43
2
3
Илма
Илма
Правила съм рецептата и наистина е много сполучлива!Струва си!!!
24.09.2012 17:29