Лимонови пастички с крема сирене

ЗорицаЗорица
Гуру
962
276
3256
6
09/12/2017
"Свежи, леки ....неустоими "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 493
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета (какаови и бели) Закуска
  • крема сирене - 4 пакетчета (500 г)
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • ягоди - 150 г
  • киви - 150 г
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • лимонена кора - 2 с.л. настъргана
  • лимон - 2 бр. за декорация
  • черен шоколад - 5 с.л. настърган
  • прясно мляко - 200 мл
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа изсипете крема сиренето, пудра захар и заквасената сметана. Към сместа добавете пакетчета ванилия, настърганата лимонена кора и лимоновия сок. Разбъркайте сместа с хубаво, докато се получи гладка смес.

В тавичка сложете хартия за печене, за по-лесно изваждане на пастичките по-късно.

Потапяйте всяка бисквита в млякото за десетина секунди, след което ги наредете на дъното на тавичката, като редувайте с крем и бисквити, докато кремът свърши. Трябва да завършите с крема.

Най-отгоре поръсете с фино настърган черен шоколад и украсете с измитите и нарязани ягоди и парченца киви.

Покрийте тавата с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник една нощ или 24 часа.

Сервирайте пастичките в поръсени с какао чинии и резен лимон.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар