Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички с Проволоне и чери домати

Хрупкави банички с Проволоне и чери домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Хрупкави банички с Проволоне и чери домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Опитайте да видите италианските баби какви банички правят на послушните си внучета"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 - 10 бр.
  • чери домати - 200 г
  • проволоне - 200 г
  • босилек - 3 с.л. пресен, накълцан
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън на тънки филийки и запържете за много кратко на умерен огън във 2 супени лъжици от зехтина. Нужно ни е само чесънът да пусне аромата си.

Отстранете от огъня и добавете босилека, шипка сол, чери доматите и кашкавала Проволоне - на кубчета или настърган. Ако доматките са по- големи, може и да ги разполовите.

Разстелете корите за баница една върху друга и ги разрежете на 4 ленти. Всяка лентичка намазвайте с разбито яйце и в края поставяйте от плънката. Сгъвайте на триъгълник, прехвърляйки кората, така че да се запечата добре и да няма опасност плънката да излезе при печенето.

Има два начина, по които може да изпечете баничките.

Във фурна на 180 градуса за 10 минути - при този вариант може да намажете с остатъка от разбитото яйце и да поръсите със сусам.

Другият начин е на тиган, поръсен със малко зехтин - запичате от двете страни на умерен огън до златист загар.

Поднесете топли като ароматен и вкусен аперитив или закуска.

Добър апетит! Хрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: