Начин на приготвяне
Котлетите се измиват много добре. 1 лимон се изтисква. Котлетите се заливат с лимоновия сок и се оставят в хладилник за 30 мин.
В грил-тиган се слага малко олио, колкото да се намаже тигана, за да не прегори. Котлетите се слагат в загрят тиган. Пекат се по 5 мин. от страна, като се обръщат два пъти на страна.
Пече се по 1 бр. котлет в тиган в средата му.
Таханът се разбърква с 50 мл. олио. Лимонът се изтисква и се прибавя към тахана. Разбърква се много добре.
Пресният чесън и магданоз се почистват, измиват и нарязват на ситно.
В тахана се прибавя нарязаният на ситно чесън, брашно от чесън, магданоз и сол.
Разбърква се до получаване на еднородна смес.
Върху всяко парче сьомга се слага от тахановия сос.
Сьомгата по средиземноморски е готова.