Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кускус по средиземноморски

Кускус по средиземноморски

Кускус по средиземноморски
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Този вкусен кускус има една тайна съставка, която променя изцяло вкуса му - вижте коя е тя"

Необходими Продукти

  • кускус - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 3 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • риба тон - 2 консерви
  • чесън - 1 скилидка
  • аншоа - 1/2 рибка
  • зехтин - 1 с.л.
  • босилек - 2 щипки сушен
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кускуса и го отцеждаме.

Сипваме доматеното пюре в тефлонова тенджера и добавяме счукания чесън.

Загряваме на котлона за 5-6 минути. След това добавяме рибата тон, аншоата и солта.

Продължаваме да готвим още 10 минути.

Добавяме отцедения кускус, босилека, черния пипер и зехтина.

Готвим при постоянно бъркане до сгъстяване, така че топчетата да се виждат добре и сосът остане по тях.

Сервираме готовия кускус по средиземноморски топличък с любима напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: