Салата от зеле за зимата в буркани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
29/09/2012
"Най-вкусното зеле не е прясното, а маринованото с вкусна марината, затворено в буркан и отлежало!"
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции7-8 буркана
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 769
  • Преглеждания за месеца1510
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете в съд на котлона оцета, захарта, солта и олиото.

Скълцайте ситно зелето и нарежете на лентички почистения пипер, морковите - на кръгчета.

Попарете нарязаните зеленчуци в горещата марината на порции. Изваждайте ги в широк съд и прибавете нарязаната целина, скълцания магданоз и зърната черен пипер.

Подредете зеленчуците в буркани, като притискате леко надолу. Долейте малко от маринатата. Затворете с капачки и стерилизирайте за 5 минути.

Консумирайте салата от зеле за зимата след няколко седмици. Салатата може да се приготви само от зеле и моркови или с добавка на камби, зелени домати и т.н.

Щипка за сервиране с продълговати накрайници 33см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Щипка за сервиране с продълговати накрайници 33см
5.00 лв.
Виж ››

Удобна щипка за сервиране, с която може да поднесете салата, хапки, картофки или друго на своите гости. Бъдете истински професионалист. Щипката се предлага в различни цветове за настроение.

Рейтинг

5 7
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
георгиева
георгиева
29.09.2012 16:34
По-добрият вариант е да се зареди зелето в буркана,да се залее с гореща марината от оцета,олиото,солта и захарта, да се затвори с капачката и да се обърне бурканът.Така ще остане хрупкаво!!
11
1
господин
господин
27.11.2015 00:52
в какви буркани се прави тази салата
5
1