Начин на приготвяне
За палачинките разбиваме яйцата с щипките сол и прибавяме млякото и бирата. Слагаме и брашното на части и продължаваме разбиването до хомогенна смес с гъстота на боза.
Намазняваме леко тиган с незалепващо дъно и диаметър около 15-16 см и изпичаме палачинки до приключване на сместта. Всяка извадена готова палачинка мажем обилно с масло.
Приготвяме плънката, като смесваме крема сиренето с лимоновия сок и чесъна на прах. Прибавяме орехите и хамона на парченца.
Дивия лук слагаме накълцан, заделяйки стръкчета, които ще ни служат за връзване (заделете толкова на брой, колкото са палачинките, при мен се получиха 11 броя). Разбъркваме добре.
Разпределяме плънката, поставяйки в средата на всяка палачинка и връзвайки на вързопче с помощта на заделените стръкчета див лук.
Украсяваме с орехи и поднасяме в голямо плато на празничната трапеза.
Коментари