Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете месото на тънки пържоли. Ако необходимо изтънете с дървено чукче. Овкусете със солта и черния пипер и оставете настрани.
Нарежете чушките, морковите и 1-2 пръчки целина на ивици, а гъбите на полумесеци. Върху всяка пържолка сложете от зеленчуците, завийте на руло и фиксирайте с клечка за зъби.
В дълбок тиган или тенджера сложете маслото и олиото да загреят заедно с щипка черен пипер и необелена скилидка чесън.
Запържете рулцата до зачервяване. Отстранете скилидката чесън, поръсете с брашно, добавете дафиновият лист, щипка мащерка и разбъркайте добре, за да не останат бучки от брашното.
Добавете и чашата бяло вино. Разредете с вода до получаване на на желаната от вас гъстота на соса.
Оставете ястието на тих огън да се задуши за около 45 минути, като разбърквате от време на време. Сервирайте с топка сварен ориз.