Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Напукани сладки с фъстъчено масло

Напукани сладки с фъстъчено масло

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Напукани сладки с фъстъчено масло
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
35
"Колкото по-напукани, толкова по-бързо трябва да ги изядете, такъв е обичаят"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г меко
  • захар - 1 ч.ч. бяла
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 1 голямо
  • фъстъчено масло - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • захар - допълнително за овалване
  • подправки - по желание (канела, джинджифил, кардамон, карамфил и т.н.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа слагате всички съставки без брашното, содата и подправките. Разбийте добре с миксер.

Добавяте брашното заедно със содата и подправките и с помощта на дървена лъжица или шпатула бъркате, докато не започне да се образува тесто.

Омесете с ръце докато оформите тестото на топка, която не лепне.

Оставете тестото в хладилника за 30 минути-1 час.

Извадете тестото и оформете топчета с големина на орех или малко по-малки, като оваляте всяко топче в захар и го поставяте в тава с хартия за печене.

Подредете топчетата на разстояние 3-4 сантиметра едно от друго.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 14-18 минути или докато сладките се напукат и придобият лек златен загар.

Извадете от фурната и оставете настрана за около 5-10 минути, за да изстинат леко, и след това ги преместете върху решетка. Имайте предвид, че напуканите сладки са меки, когато ги извадите от фурната, но с изстиването се втвърдяват.

Съхранявайте напуканите сладки с фъстъчено масло в кутия с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Изглеждат много апетитни.
12.01.2021 16:58
Потребител#253277
Потребител#253277
Станаха божествени!!❤
17.04.2020 21:22
1
1
Покажи всички подкоментари