Начин на приготвяне
В голяма купа слагате всички съставки без брашното, содата и подправките. Разбийте добре с миксер.
Добавяте брашното заедно със содата и подправките и с помощта на дървена лъжица или шпатула бъркате, докато не започне да се образува тесто.
Омесете с ръце докато оформите тестото на топка, която не лепне.
Оставете тестото в хладилника за 30 минути-1 час.
Извадете тестото и оформете топчета с големина на орех или малко по-малки, като оваляте всяко топче в захар и го поставяте в тава с хартия за печене.
Подредете топчетата на разстояние 3-4 сантиметра едно от друго.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 14-18 минути или докато сладките се напукат и придобият лек златен загар.
Извадете от фурната и оставете настрана за около 5-10 минути, за да изстинат леко, и след това ги преместете върху решетка. Имайте предвид, че напуканите сладки са меки, когато ги извадите от фурната, но с изстиването се втвърдяват.
Съхранявайте напуканите сладки с фъстъчено масло в кутия с капак.
Коментари