Начин на приготвяне
Измиваме свинските сърца. Правим на парченца и отново измиваме добре. Слагаме в тенджера, заливаме с чиста топла вода и сваряваме до готовност.
Лука белим и нарязваме на едри парчета. Гъбите също белим и нарязваме на филийки.
Сварените сърца отцеждаме от водата. В тиган или тенджерка смесваме лука, сърцата и гъбите.
Наливаме олио (3-4 с.л.), прибавяме кравето масло и ръсваме къри и черен пипер на вкус.
Наливаме вода (1/2 к.ч.) и когато изври, наливаме малко Унисос на Маги. Ръсваме пушен червен пипер (1/2 к.л.). Опитваме за сол и при необходимост посоляваме и сервираме мезето.
Свинските сърца с гъби и лук са готови.