Клафути с праскови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Клафути с праскови1 / 2
30/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8 парчета
"Да вдигнат високо вилици всички заклети фенове на клафутито"

Необходими Продукти

  • праскови - 5 - 6 броя
  • боровинки - 1 - 2 шепи
  • яйца - 4 броя
  • сметана - 250 мл животинска
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • масло - 50 г
  • нишесте - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете прасковите на резени и ги подредете в добре намаслена форма за печене.

Разбийте яйцата със захарта и мекото масло на гладък крем и добавете при непрекъснато разбиване сметаната, нишестето, ванилията.

Приятен вариант е да разбиете 2 от белтъците на яйцата отделно и накрая да ги объркате внимателно към останалата смес.

По желание към сместа могат да се добавят и 50-60 г ситно натрошени орехи.

Сипете сместа върху прасковите и подредете отгоре още праскови, както и малко боровинки, които ще направят клафутито с праскови по-атрактивно на външен вид и ще придадат приятна киселина.

Сложете сладкиша да се пече за около 20-25 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: