Царевична крем супа

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41617422412
17/12/2017
"Когато ви омръзнат тежките гозби, значи е дошло за вкусна царевична крем супа "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 015
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразената царевица се слага в тенджерка с около 300 мл вода заедно с настърганите на едро ренде обелени моркови, вода и сол. Вари се около 15-20 минути.

Сварената царевица пасираме и прецеждаме през гевгир.

В тенджерка сипваме прясното мляко, добавяме кравето масло и щом заври прибавяме и финото царевично пюре. Оставяме крем супата да поври на бавен огън около 10-15 мин. Опитайте и ако е нужно доовкусете.

Сервирайте царевичната крем супа гореща с крутони. Подходяща е и за малки деца, тъй като в състава ѝ липсват подправки.

В много домове крем супите са на особена почит и много любими. Освен това са перфектен начин да накараш капризите да ядат това, което уж не обичат.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар