Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Празнични хапки с гъши дроб

Празнични хапки с гъши дроб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнични хапки с гъши дроб
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
5
"Изискано предложение за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 200 - 250 г пресен
  • хляб - около 5 - 6 тънки филийки от франзела
  • сол - едра на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сладко - по избор (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладете добре гъшия дроб и когато е добре стегнат го почистете от видими жилички по повърхността. Нарежете го на 2-сантиметрови парченца и оставете на стайна температура, за да се отпусне за около 20 минути.

Поръсете с черен пипер и много малко сол и запечете на сух тиган за минута от всяка страна при силен огън.

Оставете върху кухненска хартия или в чиния предварително нагрята в микровълнова фурна, за да се поддържа топъл деликатесът ни. В част от мазнината, която е отделил в тигана гъшият дроб, запечете хлебчетата. Те ще я поемат и ще станат много вкусни.

Поставете върху всяко хлебче парченце фоа (гъши дроб) и поръсете с едра сол и още черен пипер, ако желаете.

Поднесете хапките топли, като чудесно може да ги комбинирате с карамелизиран лук или сладко по избор (най-подходящо би било от боровинки или портокал, балсамова редукция също е удачен вариант).

Подходящи са за празнични поводи.

Добър апетит! Празничните хапки с гъши дроб са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: