Начин на приготвяне
Охладете добре гъшия дроб и когато е добре стегнат го почистете от видими жилички по повърхността. Нарежете го на 2-сантиметрови парченца и оставете на стайна температура, за да се отпусне за около 20 минути.
Поръсете с черен пипер и много малко сол и запечете на сух тиган за минута от всяка страна при силен огън.
Оставете върху кухненска хартия или в чиния предварително нагрята в микровълнова фурна, за да се поддържа топъл деликатесът ни. В част от мазнината, която е отделил в тигана гъшият дроб, запечете хлебчетата. Те ще я поемат и ще станат много вкусни.
Поставете върху всяко хлебче парченце фоа (гъши дроб) и поръсете с едра сол и още черен пипер, ако желаете.
Поднесете хапките топли, като чудесно може да ги комбинирате с карамелизиран лук или сладко по избор (най-подходящо би било от боровинки или портокал, балсамова редукция също е удачен вариант).
Подходящи са за празнични поводи.
Добър апетит! Празничните хапки с гъши дроб са чудни.