Празнична къщичка

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Празнична къщичка
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
20/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
195 мин.
Порции
1
"Толкова хубава, че почти да ти стане мъчно да я изядеш, почти"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кокосово масло - 1 к.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 пакетче
  • брашно - 600 г
  • фондан - различни цветове
  • за слепването
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват яйцето и захарта. Разбърква се с лъжица. След това се прибавят кокосовото масло и медът. Отново се разбърква.

Добавят се и останалите продукти без брашното. Разбърква се. Брашното се пресява и започва да се прибавя към сместа постепенно при непрекъснато бъркане. Замесва се меко тесто.

От готовото тесто се изрязват частите на къщата със следните размери -

- предната и задната страна - 14 см на 11 см

- двете страни - 10 см на 12 см

- за покрива - 10 см на 13 см

За да ви е по-удобно може да изрежете шаблони от картон и да ги наложите върху тестото. Така по - лесно ще изрежете частите на къщичката. Изрязаните части се прехвърлят в тава, която е постлана с хартия за печене. Редят се на разстояние една от друга.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-7 минути. От останалото тесто може да направите допълнителна украса за къщата или меденки. След като са готови се оставят да изстинат хубаво.

Когато частите са изстинали се приготвя сместа, с която ще се слепи къщичката. Пудрата захар се пресява два пъти. Първо в суха купа започва да се разбива само белтъкът и след това постепенно се прибавя пудрата захар малко по малко. Разбива се на най-ниската степен на миксера. Когато сместа стане гъста и гладка значи е готова.

Сместа се прехвърля в плик, на който се изрязва леко връхчето. С тази смес се маже леко ъглите на къщичката от вътрешната страна. Стени на къщата се подпират с чаши. Изчаква се малко да стегнат стените и се слага покрива.

Оставя се за няколко часа да стегне и след това се украсява. От фондан направих прозорците, вратата и снежинките. Те се закрепят на къщата, като от вътрешната страна се намокрят леко с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: