Начин на приготвяне
Картофите измиваме и слагаме цели във фурната да се изпекат.
Свинския врат нарязвамаме на пържоли и начукваме. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Слагаме пържолата върху опаковачно фолио и в средата слагаме резен кашкавал. Завиваме добре на руладини с помощта на фолиото.
Изпечените картофи обелваме и намачкваме, добавяме 200 г настърган кашкавал и подправки по-избор. Омесваме добре.
Слагаме отново начукана пържола върху фолио и разстиламе от картофената смес и отново завиваме. Половината пържоли правим с кашкавал, другата половина - с картофена смес.
Оставяме руладините в хладилника за няколко часа.
Загряваме си мазнина, изваждаме руладините и премахваме фолиото.
Може да ги закрепим с клечки за зъби.
Първо, овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим до готовност и поставяме върху кухненска хартия.
Сервираме празничната руладина със сос по-избор и прясна салата.