Празнична руладина

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Празнична руладина
Снимка: Ники
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Тези питателни руладини се сервират със свежа салата или друга гарнитура по желание"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • картофи - 4 бр.
  • моцарела - 400 г
  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно галета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измиваме и слагаме цели във фурната да се изпекат.

Свинския врат нарязвамаме на пържоли и начукваме. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

Слагаме пържолата върху опаковачно фолио и в средата слагаме резен кашкавал. Завиваме добре на руладини с помощта на фолиото.

Изпечените картофи обелваме и намачкваме, добавяме 200 г настърган кашкавал и подправки по-избор. Омесваме добре.

Слагаме отново начукана пържола върху фолио и разстиламе от картофената смес и отново завиваме. Половината пържоли правим с кашкавал, другата половина - с картофена смес.

Оставяме руладините в хладилника за няколко часа.

Загряваме си мазнина, изваждаме руладините и премахваме фолиото.

Може да ги закрепим с клечки за зъби.

Първо, овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим до готовност и поставяме върху кухненска хартия.

Сервираме празничната руладина със сос по-избор и прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: