Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Маслени коледни бисквити с айсинг

Маслени коледни бисквити с айсинг

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Маслени коледни бисквити с айсинг
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
23/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40
"Няколко щриха с айсинг и маслените коледни бисквити се превърнаха в тотален хит"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр. (само жълтъците)
  • масло - 250 г
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • за айсинга
  • яйца - 1 бр. белтък
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяване брашното и към него прибавяме пудрата захар и ванилиите. Разбъркваме сухите съставки и към тях добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура и жълтъците.

Омесваме всичко, получава се леко лепкаво тесто. Поставяме го в хладилник за един час.

Върху набрашнен плот разточваме охладеното тесто до кора, дебела около 0.5 см, и изрязване бисквити с формички.

Печем в застлана с хартия тавичка, в загрята фурна, на 160 градуса (с вентилатор) за около 15 минути.

За айсинга разбиваме с миксер един белтък с пудрата захар и няколко капки лимонов сок.

Украсяваме изпечените коледни сладки и отново ги връщаме във фурната, която трябва да е вече охладена до 50 градуса, за да се изсуши украсата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Някой пробвал ли я.Защото се опасявам да не станат твърди
16.12.2022 10:50