Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги намачкваме с виличка. Накисваме предварително сиренето във вода да се изкисне и да не е много солено.
Намачкваме и сиренето, като е готово с вилица. Настъргваме кашкавала. Трябва ни ½ в настъргано състояние. Смесваме сиренето, кашкавала, топеното сиренце, яйцата.
Разбъркваме и слагаме вътре сол на вкус, черен пипер също на вкус. Добавяме накълцан на ситно копър и магданоз. Най-накрая слагаме маргарина с масло и разбъркваме много добре.
Сусама го изпичаме на сух тиган на котлона. Орехите ги смиламе с машинка. Оформяме с ръце топчета с равна големина колкото малък орех.
Една част овалваме със сусам, а друга част с орехи. Подреждаме разядката в подходящ съд. Чудно мезе за празник и не само. Да ви е сладко!
Солените топчета за мезе са готови.