Начин на приготвяне
Кората на лимона се настъргва на ситно. Смесват се яйцата, мекото масло, ванилията, бакпулверът, медът и захарта.
Към тях с помощта на миксер се добавят брашното и настърганият лимон. Когато сместа стане на трохи се домесва на ръка, така че да се получи еднородна смес, която да поеме цялото брашно.
Полученото тесто оставяме в хладилник за 30 минути. Върху добре набрашнен плот слагаме 1/3 от сместа и с точилка го разточваме на 3 мм дебелина.
С помощта на формички изрязваме желаните фигурки, като на половината от тях с малък ринг правим отворче в средата. Изрезките, които остават се, измесват с другата част от тестото и пак се разточва за изрязване на фигурки, и така с цялото количество.
Сладките се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до меден цвят в тава застлана с хартия за печене. Когато сладките са охладени добре следва да ги слепим.
Тези, които са с отворче, се наръсват с пудра захар - те ще бъдат горната част, а плътните основата. Основата на сладката се намазва с течен шоколад и върху нея се поставя сладка с отвор и поръсена с пудра захар.
Коментари