Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле върху сол с портокалов сок

Пиле върху сол с портокалов сок

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пиле върху сол с портокалов сок
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация от вкусове за смели импровизатори и гурмани"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 кг
  • портокали - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се разрязва по средата.

В тава се изсипва солта. Върху нея се слага пилето.

Портокала се изстисква и със сока се помазва пилето. След това се помазва и с разтопеното краве масло.

Отгоре се поръсва с черен и червен пипер.

Пилето се пече на 200 градуса за около един час.

Пилето върху сол с портокалов сок е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: