Начин на приготвяне
Необходима ви е метална формичка за елхички.
Бисквитите се смилат на брашно. Омесва се тесто от: смлените бисквити, пудра захар, краве масло (предварително оставено на стайна температура), ром, ромова есенция, белтъци и зелена боя (разтворена в малко топла вода).
В купа се слага пудра захар. Формичката се поръсва обилно с пудра захар и се пълни с част от тестото.
В средата се оформя дупка, като тестото хубаво се притиска към стените на формичката. После с леки почуквания на формичката от всички страни се изважда елхичката.
Дупката на елхичката след това се запълва с крем.
Скаличките се залепват върху кръгла бисквитка и се поръсват с пудра захар.
За крема се разбиват с миксер продуктите: масло, пудра захар и жълтък.
Коментари