Начин на приготвяне
Обелваме външните листа на зелката. Режем равно парче в долния край, за да стане равна и стабилна в чинията.
Нарязваме кашкавала на парчета. Обелваме сужджука и го режем на дълги ленти. Пилешкото филе го режем на тънки лентички, които да могат да се навият на руло.
Вземаме клечка за зъби и забождаме кашкавал, която забиваме в зелката. Навиваме парче суджук на руло и го забождаме с клечка. Забиваме клечката в зелката.
Навиваме пилешкото филе на руло и го забиваме на клечка и след това в зелката. Набождаме внимателно маслинката и укрсяваме зелката.
По този начин правим с всички парченца, като подреждаме всяка клечка на разстояние и оформяме пъстро плато.
В средата забождаме доматчето и сиренето най-отгоре за декорация на зелката. Празничното плато се комбинира чудесно с хубаво червено вино!