Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Новогодишно плато с мезе върху зеле

Новогодишно плато с мезе върху зеле

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162124942
Новогодишно плато с мезе върху зеле
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
08/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вкусни и артистични идеи за празника"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка глава
  • кашкавал - 200 г
  • 200 суджук - 200 г
  • маслини - 150 - 200 г
  • пилешко филе - 200 г
  • чери домати - 1 бр.
  • сирене - 1 малко кубче, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме външните листа на зелката. Режем равно парче в долния край, за да стане равна и стабилна в чинията.

Нарязваме кашкавала на парчета. Обелваме сужджука и го режем на дълги ленти. Пилешкото филе го режем на тънки лентички, които да могат да се навият на руло.

Вземаме клечка за зъби и забождаме кашкавал, която забиваме в зелката. Навиваме парче суджук на руло и го забождаме с клечка. Забиваме клечката в зелката.

Навиваме пилешкото филе на руло и го забиваме на клечка и след това в зелката. Набождаме внимателно маслинката и укрсяваме зелката.

По този начин правим с всички парченца, като подреждаме всяка клечка на разстояние и оформяме пъстро плато.

В средата забождаме доматчето и сиренето най-отгоре за декорация на зелката. Празничното плато се комбинира чудесно с хубаво червено вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: