Пилешки пържоли с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки пържоли с гъби1 / 3
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ароматът на гъбите чудесно допълва вкуса на пилешкото месо, в резултат на което ни се полага поне още една порция!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бира - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 1 щипка
  • гъби - 500 г
  • масло - 60 - 80 г
  • магданоз - 1/3 връзка скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете от пилешките гърди пържоли, като леко ги начукате.

Смесете бирата, горчицата, зехтина с подправките и мариновайте пилешкото за 40 минути.

Подредете го в тава, като долеете още малко зехтин и още малко бира. Изпечете месото под фолио.

Загрейте в тиган малко зехтин и маслото. Сложете почистените и нарязани гъби да се задушават до готовност, като добавите и 2 скилидки скълцан чесън.

Накрая овкусете гъбите със сол, черен пипер и още малко индийско орехче.

Поднесете пилешките пържоли с гъби и малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитни и вкусни!
12.07.2023 07:43