Начин на приготвяне
Разбийте на слаб котлона на водна баня жълтъците на яйцата с половината захар. Щом побелее, снемете от котлона.
Разбийте белтъците на твърд сняг, като добавите и останалата захар към тях. Съединете охладените жълтъци с белтъците.
Добавяйте постепенно смлените орехи, брашно, какао и разбърквайте с дървена лъжица.
Сипете получената пухкава смес в застлана с хартия за печене форма. Изпечете я в умерена фурна до суха клечка.
Щом блатът е напълно изстинал, разрежете го на 3 отделни блата внимателно.
Направете захарен сироп от 200 г захар, 50 г ром и 200 мл вода като ги кипнете заедно.
За крема разбийте яйцата със захарта отново на водна баня в съд на котлона. Внимавайте да не ги сготвите. Щом са готови, снемете от котлона и продължете разбиването, докато се охладят.
Отделно разбийте маслото на пухкав крем. Добавяйте към него лъжица по лъжица от жълтъците и разбърквайте добре. Накрая добавете разтопения, но охладен шоколад и разбъркайте до хомогенност.
В подходящ поднос сложете първия блат, напоете със захарния сироп, намажете с крем и така докрай. Отгоре намажете цялата орехова торта с крем. Украсата тортата по ваше желание.
Тортата Кайзер е готова.
Коментари