Торта Кайзер

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Торта Кайзер3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Това не е торта, това е титла, шоколадово изживяване, спомен за цял живот"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 броя
  • захар - 200 г
  • орехи - 300 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • яйца - 4 броя
  • масло - 250 г прясно
  • пудра захар - 200 г
  • шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на слаб котлона на водна баня жълтъците на яйцата с половината захар. Щом побелее, снемете от котлона.

Разбийте белтъците на твърд сняг, като добавите и останалата захар към тях. Съединете охладените жълтъци с белтъците.

Добавяйте постепенно смлените орехи, брашно, какао и разбърквайте с дървена лъжица.

Сипете получената пухкава смес в застлана с хартия за печене форма. Изпечете я в умерена фурна до суха клечка.

Щом блатът е напълно изстинал, разрежете го на 3 отделни блата внимателно.

Направете захарен сироп от 200 г захар, 50 г ром и 200 мл вода като ги кипнете заедно.

За крема разбийте яйцата със захарта отново на водна баня в съд на котлона. Внимавайте да не ги сготвите. Щом са готови, снемете от котлона и продължете разбиването, докато се охладят.

Отделно разбийте маслото на пухкав крем. Добавяйте към него лъжица по лъжица от жълтъците и разбърквайте добре. Накрая добавете разтопения, но охладен шоколад и разбъркайте до хомогенност.

В подходящ поднос сложете първия блат, напоете със захарния сироп, намажете с крем и така докрай. Отгоре намажете цялата орехова торта с крем. Украсата тортата по ваше желание.

Тортата Кайзер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ганка
ганка
много е вкусна тортата аз я направих вчера на моите деца много им харесва.благодаря ви много.
10.01.2013 23:11