Начин на приготвяне
От свинското бонфиле изрежете мазнините по него, трябва ни само червено месо.
Хубаво го зарийте в морска сол и оставете да престои 24 часа.
Тогава извадете и измийте обилно с топла вода.
Подсуших с домакинска хартия.
За овкусяване на филето разбъркайте подправките, в които ще оваляте филето.
С игла и конец пробих в единият край рибиците и оставих от конеца по-дълги крайчета, за да може да се завърже там, където ще се суши свинското кайзер филе.
Окачете пастърмата да съхне на студено и проветриво място.
Проверете дали е готово, като стискате с пръсти - отвън трябва да е по-твърдо, а отвътре да се усеща малко по-меко.
Когато мезето е готово, го приберете в пликове и съхранявайте във фризера.
Може целогодишно така да си имате Кайзер от бонфиле.
Коментари