Начин на приготвяне
В топло мляко си разтваряме маята и към нея добавяме захарта.
Оставяме за 10 минути за да се активира.
Пресяваме си брашното в голяма купа предварително, а маслото нарязваме на кубчета.
Добавяме маслото при брашното, като прибавяме и солта.
Правим си кладенче и изсипваме маята и яйцето.
Започваме да си месим тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втасва, докато удвои обема си.
Разделяме си тестото за малките питки на 15 топки.
Набрашняваме си повърхността на масата и ги нареждаме, като покриваме с кърпа и оставяме така за още 30 минути.
В купа си разбиваме жълтъка с водата и намазваме домашните хлебчета, като отгоре поръсваме със сусама.
Загряваме си фурната на 200 °C и поставяме кайзер питките да се пекат за около 15 минути.