Акрошка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Акрошка1 / 2
21/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Студените супи са особено актуални през лятото именно защото са студени и доста апетитни!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • салам - 100 г
  • картофи - 1бр.
  • яйца - 2бр.
  • краставици - 200 г
  • майонеза - 1 - 2с.л.
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и яйцата се сваряват. Всички продукти се нарязват на дребни кубчета. Слагат се в купа.

Добавя се киселото мляко, майонезата и солта. Разбърква се и се долива с водата до получаване рядкост като на таратор.

Може да гарнирате Акрошка с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселка
Веселка
И това го наричате окрошка?
24.01.2014 16:15
таня
таня
Това ако е акрошка,аз съм Пушкин....нищо общо...
16.07.2013 19:58
1
светлана
светлана
Всичко е наред,но майонеза в окрошка не се слага,кой умник измислил тази глупост...
16.07.2013 16:10
1
Гергана
Гергана
Тази резепта няма нищо общо с руската "Окрошка", която се прави с квас и кефир. Не бих я изпробвала при положение, че си правя оригиналната и тя е прекрасна!
16.07.2013 14:53
Петя
Петя
Ястието се казва "Окрошка", така наречената руска студена супа! :)
16.07.2013 12:45