Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с пресен чесън

Таратор с пресен чесън

NikolNikol
Чирак
5518790
Таратор с пресен чесън
Снимка: Nikol
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. зелен
  • копър - 1/2 връзка
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 200 мл
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме млякото с 200 мл вода и посоляваме на вкус.

Краставицата се измива добре , но не се бели, и се настъргва на едро ренде.

Пресният чесън се измива и се нарязва на ситно до зелената част на стръкчето.

Същото се повтаря и с копъра-накълцва се на ситно.

Така всички съставки се смесват и накрая овкусяваме с олиото.

По желание може да се добавят и счукани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: