Начин на приготвяне
Пригответе соса за спагетите, като загреете сметаната на слаб огън. Добавете натрошеното синьо сирене и половината гъби, нарязани на много ситно. Останалите гъбки прибавете нарязани на филийки, за да се усещат в соса.
Бъркайте около 10 минутки, овкусете със сол, чесън и бял пипер и отстранете от огъня.
Наденицата обелете от тънката покривна ципа и нарежете на колелца от 1 см. или малко повече.
Пронизвайте всяко кръгче със 6-7 пръчки спагети.
Поставете в широк съд с вряща на котлона вода и сварете според указанията на пакета на спагетите. Когато са готови отцедете от водата и ръснете зехтин, за да не слепват.
На дъното на чиниите, в които ще сервирате, сипете от сосчето, а отгоре подредете ефектно изглеждащата паста.
Добър апетит! Интересните спагети с гъбен сос и наденица са готови.