Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Интересни спагети с гъбен сос и наденица

Интересни спагети с гъбен сос и наденица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Интересни спагети с гъбен сос и наденица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не само интересни, но и много вкусни, както може да се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • наденица - 450 г (варено - пушена)
  • спагети - около 280 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • гъби - 120 г (мариновани)
  • синьо сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса за спагетите, като загреете сметаната на слаб огън. Добавете натрошеното синьо сирене и половината гъби, нарязани на много ситно. Останалите гъбки прибавете нарязани на филийки, за да се усещат в соса.

Бъркайте около 10 минутки, овкусете със сол, чесън и бял пипер и отстранете от огъня.

Наденицата обелете от тънката покривна ципа и нарежете на колелца от 1 см. или малко повече.

Пронизвайте всяко кръгче със 6-7 пръчки спагети.

Поставете в широк съд с вряща на котлона вода и сварете според указанията на пакета на спагетите. Когато са готови отцедете от водата и ръснете зехтин, за да не слепват.

На дъното на чиниите, в които ще сервирате, сипете от сосчето, а отгоре подредете ефектно изглеждащата паста.

Добър апетит! Интересните спагети с гъбен сос и наденица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: