Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сурова наденица и доматен сос

Спагети със сурова наденица и доматен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Спагети със сурова наденица и доматен сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусни спагети за душата - вижте как го правят майсторите"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • наденица - 800 г сурова
  • домати - 6 - 7 зрели
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 10 - 15 листа пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л. растително
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. лютив /по желание/
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се, слага се зехтинът и се разбъркват.

Наденицата се нарязва на кръгчета и се запържва в растителното масло до зачервяване. Отстранява се с решетъчна лъжица. В същия тиган се запържва нарязаният лук и обелените и настъргани домати.

Добавят се смачканите и нарязани на ситно скилидки чесън, градинска чубрица, черен пипер, захар и лютив пипер. Добавя се и наденицата и се посолява.

Къкри около 10 мин. Сваля се от огъня и се добавят ситно нарязани магданоз и босилек.

Сервира се върху канапе от спагети и с чаша розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: