Начин на приготвяне
В касерола или друг съд затопляме прясното мляко заедно с маслото.
Халвата натрошаваме на ситно и я прибавяме към топлото мляко. Бъркаме с шпатула непрекъснато докато халвата се разтвори и сместа клокне.
Добавяме ванилията и оставяме да поври минутка-две. Получава се кремче. Не се тревожете, че ви се е получил не много гъст - такъв трябва да е.
Бисквитите (отделяме предварително две бисквити за поръсване отгоре) начупваме на парчета и слагаме в дълбока купа. Добавяме крема и объркваме добре.
Намокрете с вода тавичка с каквато форма пожелаете и изсипете бисквитената смес. С лъжица притискайте по повърхността за да се получи сладкиша плътен. Настържете с ренде отделените бисквити най-отгоре.
Поставете на хладно за няколко часа. Преди сервиране нарежете на квадрати или триъгълници.