Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитена торта»Бисквитен сладкиш с тахан халва

Бисквитен сладкиш с тахан халва

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бисквитен сладкиш с тахан халва
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Чинията е като дамското сърце - винаги има място за още едно изкушение"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска
  • тахан халва - опаковка от 350 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола или друг съд затопляме прясното мляко заедно с маслото.

Халвата натрошаваме на ситно и я прибавяме към топлото мляко. Бъркаме с шпатула непрекъснато докато халвата се разтвори и сместа клокне.

Добавяме ванилията и оставяме да поври минутка-две. Получава се кремче. Не се тревожете, че ви се е получил не много гъст - такъв трябва да е.

Бисквитите (отделяме предварително две бисквити за поръсване отгоре) начупваме на парчета и слагаме в дълбока купа. Добавяме крема и объркваме добре.

Намокрете с вода тавичка с каквато форма пожелаете и изсипете бисквитената смес. С лъжица притискайте по повърхността за да се получи сладкиша плътен. Настържете с ренде отделените бисквити най-отгоре.

Поставете на хладно за няколко часа. Преди сервиране нарежете на квадрати или триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: