Начин на приготвяне
Количеството и видът на продуктите зависят от предпочитанията ви. Измитите и почистени лук, картофи и ябълки се нарязват на големи парчета. Морковът, гъбите и чушките се режат на ситно, а карфиолът се накъсва на розички.
Те заедно с граха, царевицата и киселите сушени сливи се поставят в тенджера. Към тях се прибавят олиото, солта, лютият и черният пипер.
Заливат се с вода, която да е малко над продуктите и се варят до готовност.
Долива се още вода до необходимата гъстота, която желаем да получим и я оставяме да заври. След като се свали от котлона, продуктите се намачкват леко.
Ако има нужда от още солено, посолете. Хубаво е да се извадят костилките от сливите. Магданозът се поръсва накрая.
От киселите сливи супата става приятно кисела.