Теглена баница със сирене за Бабинден

08/01/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Златни им ръце на онези жени, които поемат новия живот за първи път "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - около 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • сирене - 300 г
  • за намазване
  • жълтък
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Част от брашното се поставя в купа - прави се кладенче и там се поставят предварително разбити продуктите. Водата трябва да е топла.

Замесва се средно по твърдост тесто. Веднага се дели на 7 топки.
Всяка топка се сплесква на питка и се поставя в намаслен поднос.
Отгоре също се намазва с олио.

Питките се покриват с найлон и се оставят за 30-40 мин на стайна температура.

След това се вземат една от питките, разтяга се леко навсякъде
в ръцете и се поставя на кърпа.

Започвате да теглите краищата на питката в кръг. Когато се изтъни хубаво
кората, поръсвате малко олио и поръсвате част от сиренето - на вкус.

С помощта на кърпата, като я повдигате нагоре и напред, правите руло.
Ако има дебели краища по края, ги изрежете.

Поставяте рулото в средата на намаслена тава, завито на охлюв.
Така правите и останалите питки, като ги завивате около първото.

Когато оформите баницата, я намазвате с жълтъка, разбит в олиото.
Поставяте я в студена фурна и печете на 180 градуса за около 30 мин.

Когато я извадите от фурната, леко поръсете баницата тук-там с вода и я задръжте покрита с кърпа за 10-ина минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар