Теглена баница със сирене за Бабинден

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
08/01/2018
"Златни им ръце на онези жени, които поемат новия живот за първи път "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 939
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - около 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • сирене - 300 г
  • за намазване
  • жълтък
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Част от брашното се поставя в купа - прави се кладенче и там се поставят предварително разбити продуктите. Водата трябва да е топла.

Замесва се средно по твърдост тесто. Веднага се дели на 7 топки.

Всяка топка се сплесква на питка и се поставя в намаслен поднос.

Отгоре също се намазва с олио.

Питките се покриват с найлон и се оставят за 30-40 мин на стайна температура.

След това се вземат една от питките, разтяга се леко навсякъде

в ръцете и се поставя на кърпа.

Започвате да теглите краищата на питката в кръг. Когато се изтъни хубаво

кората, поръсвате малко олио и поръсвате част от сиренето - на вкус.

С помощта на кърпата, като я повдигате нагоре и напред, правите руло.

Ако има дебели краища по края, ги изрежете.

Поставяте рулото в средата на намаслена тава, завито на охлюв.

Така правите и останалите питки, като ги завивате около първото.

Когато оформите баницата, я намазвате с жълтъка, разбит в олиото.

Поставяте я в студена фурна и печете на 180 градуса за около 30 мин.

Когато я извадите от фурната, леко поръсете баницата тук-там с вода и я задръжте покрита с кърпа за 10-ина минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар