Лесна медена торта

Лесна медена торта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Понякога всичко, от което има нужда един човек, е парче лесна медена торта"

Необходими Продукти

  • меденки за торта - 500 г
  • нишесте - 1 пакет горски плодове
  • желатин - 1 пакетче
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сладко от малини - 100 г
  • ягодов топинг
  • орехови ядки
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко до кипване, като отделите преди това 1/2 ч.ч., в което пък да разбиете нишестето.

Добавете захарта към млякото и след като млякото заври, прибавете на тънка струйка разтвореното нишесте.

Гответе на умерен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема.

Отстранете готовият крем от огъня.

В подходяща тава с подвижен ринг, наредете един ред меденки. Полейте с крем, поръсете с малиново сладко и настъргана лимонова коричка.

Сложете втори ред меденки и отново полейте с крем. Поръсете с ягодов топинг.

Разтворете желатина със студена вода и след като набъбне, го загрейте леко на водна баня.

Добавете малиновото сладко и разбъркайте до еднородност.

След като сместа започне леко да се желира, полейте тортата.

Оставете тортата за 3-4 часа на студено, за се стегне, след което внимателно отстранете ринга. Гарнирайте медената торта с орехови ядки.

Лесната медена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: