Начин на приготвяне
Загрейте прясното мляко до кипване, като отделите преди това 1/2 ч.ч., в което пък да разбиете нишестето.
Добавете захарта към млякото и след като млякото заври, прибавете на тънка струйка разтвореното нишесте.
Гответе на умерен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяването на крема.
Отстранете готовият крем от огъня.
В подходяща тава с подвижен ринг, наредете един ред меденки. Полейте с крем, поръсете с малиново сладко и настъргана лимонова коричка.
Сложете втори ред меденки и отново полейте с крем. Поръсете с ягодов топинг.
Разтворете желатина със студена вода и след като набъбне, го загрейте леко на водна баня.
Добавете малиновото сладко и разбъркайте до еднородност.
След като сместа започне леко да се желира, полейте тортата.
Оставете тортата за 3-4 часа на студено, за се стегне, след което внимателно отстранете ринга. Гарнирайте медената торта с орехови ядки.
Лесната медена торта е готова.