Начин на приготвяне
В тенджерка възваряваме 700 мл от прясното мляко с кравето масло и щипка сол.
Натрошаваме фидето и докато чакаме да се свари, на друг котлон правим варена застройка.
В касеролка сипваме прясно мляко, жълтъка и брашното. Разбиваме добре сместа с тел и слагаме на котлона. Не спирайте да бъркате до момента, в който започне да възвира.
Разредете варената застройка с 2-3 черпака от врящата супа и сипете в тенджерата. Оставете да поври две-три минути. Натрошете сиренето в супата и захлупете с капак.
Сервирайте млечната супа топла.
В рецептата не присъстват подправки, лук и други съставки, което е прави подходяща за детската и диетична кухня.
Млечната супа със сирене и фиде е готова.
Коментари