Начин на приготвяне
Лука, картофите и моркова ги белим, измиваме и нарязваме на едри парчета. Слагаме ги в подходяща тенджера и заливаме със студена вода - 1.2 л.
Щом водата заври, добавяме солта на вкус и намаляваме температурата на котлона /аз го направих на 4-5 степен/. Затваряме капака и готвим така 20 мин.
Отместваме тенджерката от котлона и намачкваме хубаво с преса за картофи вече сварените зеленчуци. Връщаме на котлона /като вече сме го увеличили на степен 7-8/ и щом бульонът със зеленчуците заври, добавяме и фидето.
След няколко минутки, щом фидето е готово, добавяме и прясното мляко. Когато супата заври я махаме от котлона. Добавяме и бучката краве масло и подправяме със черен пипер и зелена подправка, ако имате някоя любима, те не е задължителна.
Сервирайте млечната супа с препечена филийка хляб!
Добър апетит с тази страхотна млечна зеленчукова супа с фиде!