Боб със сушени чушки

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Боб със сушени чушки
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
11/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Нещо добре познато и много обичано"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял фасул
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • сушени чушки - 5 - 6
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - сушен
  • чубрица - сушена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за няколко часа. Отцежда се от водата, в която е киснат. Налива се вода, да го покрие, и се оставя да заври, ври пет минути и се отцежда отново.

Налива се вода, след като отново заври, се слагат нарязаните морков, лук, чесън и чушките, накъсани на едри парчета.

Вари се до пълна готовност на боба.

В тиган се сгорещява олиото и се запържва червения пипер. Разрежда се с течността от ястието и се излива в тенджерата.

Подправя се с подправките и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: