Начин на приготвяне
За кекса с миксер разбирайте яйцата и захарта до побеляване, след това прибавете останалите течни съставки и накрая брашното заедно с бакпулвера (може да разделите сместа на няколко равни части и да сложите сладкарска боя, както направих аз).
Изсипват сместа в намазнена и набрашнена тавичка без дупка в средата и печете в умерена фурна. Изстиналия кекс разделяме на три блата с помощта на нож за хляб.
За крема разбърквате заквасената сметана в две купички, в двете слагаме по 2 с.л. захар и есенций, каквито сте предпочели, и в едната слагате течния шоколад.
Разтваряте желатина в 6 с.л. вода, след като набъбне, го слагате за 4-5 секунди в микровълновата, втечненият желатин се разделя в двете купички със сметаната.
Така готовите кремчета нанасяме в/у блатовете, като ги редуваме.
Накрая разтваряме белия ичерен шоколад в отделни купи, добавяме към всеки от тях по една чаена лъжичка масло, нанасяте най-отгоре на тортата, украсявате с плодове пожелание.