Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадова Торта»Кекс-торта с шоколадов крем и стафиди

Кекс-торта с шоколадов крем и стафиди

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Кекс-торта с шоколадов крем и стафиди
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
16/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • За кекса
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За крема
  • шоколад - 2 бр. от 90 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • стафиди - 1 пакетче
  • ром - 3 с.л. или коняк
  • вода - 3 с.л. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото, киселото мляко с разтворената в него сода и пресятото брашно с бакпулвера.

Сипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече на 180 градуса до суха клечка. Кремът се приготвя, като стафидите се накисват в алкохола и топлата вода, оставят се за престоят 10-15 минути.

Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня, добавят се отцедените стафиди и се разбърква хубаво.

Охладеният кекс се разрязва хоризонтално на две части.

Долната част се намазва с крема, захлупва се с горната част и се покрива с останалия крем.

Забележка: Мерителната чаша е с обем 250 мл

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: